martes, 22 de mayo de 2007

Vuit de març



Aquesta poesia està escrita per Maria Merçè Marçal, és troba al llibre de "Bruixa de dol"
Aquesta poesia és la que dona fia a l'obra i és titula " Vuit de març", el dia en que és reconeiz a la dona pel seu treball.
Aquest poema a nivell formal consta de cinc estrofes. Aquestes estrofes no tenen una rima fixa. Podem trobar molts encabalgaments o metàfores.
A nivell de contingut per estrofes ens vol dir:
1ª Estrofa: Ens diu que les dones tenen la finestra oberta per a ser reconegudes pel seu treball, entre tot el cel hi ha una petita oportunitat.
2ª Estrofa: Fan una foguera per sentir-se lliures, les bruixes( les dones) de totes les edats seràn reconegudes. Deixaràn tot el seu treball a casa.
3ª Estrofa: Deixaran tot el treball per fer el foc, el foc de la llibertat.
4ª Estrofa: Que la cendra no la vendran ja que aquesta és la llibertat. Que comença la flama, la vida i l'escut són les mans, és a dir l'escut és el treball per a ser reconegudes com a dones treballadores.
5ª Estrofa: El fum del foc és l'inici de la llibertat com a dona, que tot aixó és celebrerà aquest dia. Que la paraula DONA creixerà amb llibertat.
Aquesta poesia ens dona a coneixer la dona treballadora, com bé ens diu el títol, vuit de març és el reconeixement a la dona per ser treballadora.
utilitza diverses metàfores, com el foc que te coma a significat la llibertat, la cendra i el fum.
Així doncs el tema de la poesia és la dona treballadora, l'alliberament així d'elles, deixant per un dia el treball de casa, la dona celebra així el seu dia de llibertat i receneixement.

1 comentario:

Les Vinyes dijo...

El tema de la poesia no és la dona treballadora, sinó l'alliberament de les dones.